Як ставити свічку за успіх на іспиті


Є кілька простих правил, які потрібно дотримуватися в церкві, коли ставиться свічка будь-якої ікони. Просити допомоги краще заздалегідь, а не напередодні іспиту. Успіх закладається в період навчання, тому в церкві навіть молебні служать перед початком навчального року про успішне навчання.

Перед тим, як вирушати до церкви, потрібно підготувати записку, де вказати імена святих, до яких молитва звернена і яким буде ставитися свічка. Крім імен святих слід вказати своє ім`я та імена членів своєї сім`ї, друзів, родичів (хрещених). Всіх, кому не байдужі ваші успіхи в навчанні.

Кому ставити свічку за успіх на іспиті


Свічку з молитвою про допомогу на іспитах ставлять святим Кирилу і Мефодію, а також преподобного Сергія Радонезького, рівноапостольному князю Володимиру, апостолам Петру та Павлу. Використовується досвід життя цих святих, оскільки саме вони мали найбільше відношення до навчання.

Святі Кирило і Мефодій - два брата, які створили слов`янську азбуку і переклали на слов`янську мову перші книги. Кому, як не їм надавати допомогу при здачі іспиту.

Преподобний Сергій Радонезький, навпаки, з дитинства був побожний, але до навчання нездатний. Чи не давалася йому навчання. Поки одного разу, після молитви до Бога, він не зустрів мудрого мандрівника. Скуштував Сергій Радонезький від його просфори і отримав надзвичайний талант і старанність до навчання.

Рівноапостольний князь Володимир - засновник Русі, після свого хрещення відкрив на Русі перші школи.

Відео: ЩО БУДЕ, ЯКЩО ЖИВОМУ ЛЮДИНІ поставити свічку за УПОКІЙ!

Допоможуть в навчанні Петро і Павло - улюблені помічники Ісуса, просвітителі і мудреці. Цар-засновник Візантійської імперії Константин і премудра цариця Олена - його мати. Незвичайною мудрістю обдарує свята великомучениця Катерина, яка жила в VI столітті і володіла рідкісним розумом і здібностями до вивчення безлічі наук.

Але ці святі, в свою чергу, є посередниками між Богом і тим, хто просить. А чому б самого Бога, Сина Божого і Богородицю чи не попросити про допомогу. поставити свічки можна до ікони Ісуса Христа, до Його Розп`яття або Великому Хресту, який в будь-якому храмі знайти можна. Потім до ікони Пресвятої Богородиці з Немовлям на руках. І своєму святому Небесному покровитель, в честь якого хрещені. А після цього і святих, безпосередньо допомагають у навчанні попросити можна.

Відео: Як правильно ставити свічки

Не обов`язково ставити свічки всім підряд. Потрібно вибрати святого, якому найбільше хочеться молитися і, почувши свою душу, обраатіться до нього з проханням про допомогу.